OM VOC

Vi tilbyr et organisert treningsopplegg,
fellesturer for alle som først og fremst sykler fordi det er gøy.

Historien om VOC

På slutten av 80 tallet var det blitt skikkelig sykkelinteresse i Vennesla. Mange syklet på egenhånd og mange ytret ønske om ei turgruppe med lokal tilknytning. Etter initiativ av Per Yngvar Lorentzen, Gunnar Sannæss, Johnny Olsen, Einar Urdal og Vidar Håverstad ble Vennesla og Omegn Cykleklubb (VOC) stiftet på et informasjonsmøte den 02.09.1991. På dette møtet deltok det 29 tursyklister.

Det første årsmøte ble holdt den 18.11.1991 der 42 kommende medlemmer møtte opp. Siden 1992 har klubben arrangert Vennesla Rundt og Oggevatn Rundt. I 1998 startet klubben med offroad rittet, Svaland Rundt. Dette rittet passer bra som oppkjøring til de som satser på Birkebeinerrittet. VOC fikk av Vennesla Kommune overtatt det gamle klubbhuset som Vindbjart disponerte ved Idrettsplassen på Moseidmoen.

Siden oppstarten har klubben fungert som en ren turgruppe for sykkelinteresserte i både Vennesla og Kristiansands området. Hovedfokus har vært lokale turritt, men enkelte ryttere har prøvd seg i litt større ritt slik som veteranmesterskap både NM og Nordisk og også større turritt i Sverige og Danmark. Turryttere som på 90 tallet har bemerket seg mest er nok mangeårig formann Per Yngvar Lorentzen med bl. annet en 2 plass i Trondheim – Oslo og så og si rent bord i lokale turritt over flere år. I tillegg representerte Per landslaget i nordisk for veteraner.

Sesongen 94 reise en delegasjon ned til Dag-Otto Lauritzen og trente med ham ei uke i tjukkeste sykkel-Belgia. Dette var på våren og gjengen fikk trene med Greg Lemond og Steve Bauer i tillegg til Dag-Otto. Dag-Otto besøkte også VOC i klubbhuset og holdt foredrag og fortalte historier fra proffverden. Dette var noe medlemmene satte stor pris på og klubbhuset var fylt til randen. En annen storrytter på 90-tallet var KCK’s Leif Tore Eriksen som besøkte oss på klubbkvelder. Han fortalte om sine erfaringer i Norgenscupen og representasjon på landslaget.

På midten av 90 tallet utviklet VOC en Håndbok etter ISO prinsippet som beskrev prosedyrer, rutiner og alt det administrative en sykkelklubb må holde orden i overfor krets, forbund, politi og veimyndighet osv. Dette skulle hjelpe kommende styremedlemmer til enkelt å sette seg inn i “lover og regler” vedrørende klubbdrift. Denne håndboken har vært nyttig og skal holdes ajour med utviklingen.

Etter å ha vært en ren turklubb i mange år, mente noen at det var på tide med en større satsing. Vi hadde snakket om aldersbestemte klasser, men det var vanskelig å få unger i Vennesla til å bli med i ei slik gruppe, samt foreldre til å støtte. Men på Årsmøtet 2003 etter et betydelig forarbeid av Styret besluttet klubben å opprette ei elitegruppe med lokal forankring som skulle delta i Norgescupen. Bakgrunnen var at flere av VOC’s lokale turryttere hadde blitt såpass gode og erfaringer viste at mange av dem kunne hamle opp med etablerte A-ryttere. Sommeren 2004 fikk VOC sin første NC seier og høsten samme år seieren i fellestarten under Østfold 2-dagers.

2004 var et gledelig år for VOC som arrangør av Oggevatn Rundt. Ikke bare fikk vi ny deltagerrekord (141 deltagere), men selveste Thor Hushovd fra Credit Agricole stilte til start. Det gjorde også Bjørnar Vestøl som da syklet for Team Sparebanken Vest. Disse to Grimstadproffene var med på å sette farge på vår arrangement og vi er evig takknemlig for at de ville sykle sammen med oss turryttere denne søndags formiddagen.

Før 2005 sesongen inngikk VOC et samarbeid med KCK om å samle alle toppløperne i en klubb for å styrke laget og Sørlandets representasjon på sykkel. Det medførte at to toppryttere ble med på elite laget til VOC. Ytterlige to nye eliteryttere ble med utpå vinteren. Disse tilhører henholdsvis Grenland og Nanset sykkelklubb men skal sykle for VOC. Etter 2005 sesongen ble elitesatsingen nedlagt fordi Styret ikke kunne innfri kravene fra syklistene og leder av elitegruppa om å hente inn ryttere utenfra. VOC hadde verken økonomiske eller menneskelige ressurser til å øke nivået på satsingen. VOC gikk dermed tilbake til sin opprinnelse og skal fortsette med å være en turklubb for vanlige tursyklister. Alle andre aktiviteter som ønskes må være godkjent av Årsmøtet og de må være selvdrevne økonomisk og med menneskelige ressurser til å drifte disse gruppene.

Kontaktinformasjon

Vennesla og Omegn Cykleklubb
Postboks 166
4703 Vennesla
E post: post@vennesla-ock.no

BLI MEDLEM